Unelte personale
Locatia curenta: Prima pagina
Navigare
Autentificare


Ai uitat parola?
« Ianuarie 2020 »
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Actiuni document

    Pentru multi dintre noi, comuna Borcea reprezinta o localitate de care ne leaga multe sentimente. Este simplu sa rostesti numele unei localitati sau sa o localizezi pe harta geografica atita timp cit nu ai avut niciodata ocazia, posibilitatea sau timpul necesar sa o vizitezi, sa-i cunosti oamenii sau istoria. Amplasata intr-o zona de straveche locuire, comuna Borcea isi pierde inceputul in negura vremurilor, descoperirile arheologice efectuate in vatra  de locuire a comunei au scos la iveala urme materiale  din secolele III-IV inainte de Hristos (ceramica, amfore macedonene si o drahma de argint emisa de cetatea Histria), peste care sau suprapus numeroase urme tipice geto-dacice.

     Prezenta, aici la Borcea a mai multor obiective si monede emise de cetatile grecesti la de Pontus-Euxin ne fac sa credem ca intre asezarile getice ce se aflau insirate  de-a lungul Bratului Borcea si getii din Dobrogea au existat continue schimburi. Dacia Pontica, legandu- se de restul lumii dacice tocmai prin intermediul asezarilor de la Bratul Borcea.                            

Continuitatea in timp si spatiul populatiei autohtone de pe aceste meleaguri este demonstrata de ceramica de tip roman ca si de materialele romane gasite aici (secolul II – IV) precum si de urmele  materiale din sec. IX- XII ( ceramica si monede).  Datorita pierderii multor documente care se refera la perioada de inceput a evului mediu romanesc, atestarea documentara a localitatii Borcea, are loc abia la inceputul sec. XVI.

     La 15 decembrie 1501, Radu VOIEVOD, domnul tarii Romanesti intareste prin HRISOV stapinirea manastirii Nucet asupra baltii Saltava intinsa pina la Tamburesti (denumirea localitatii Borcea in acea perioada).


poca




                                                                                 


Powered by Plone CMS, the Open Source Content Management System

Acest site se conformeaza cu urmatoarele standarde: